<<El gran Joc de l'Exporador>>

 

            En Max és el Gran explorador, el cap de tots els exploradors que hi ha a la terra. S'encarrega de coordinar tota una sèrie d'accions en defensa de: La natura, el barri i la familia.

 

            El club d'Esplai Jovent, en la seva primera etapa (La que va de 6 a 8 anys). té l'honor d'haver estat dessitgnat per en Max com entitat col·laboradora. Els mes petits tenen la missió d'ajudar al Gran Explorador en totes les seves tasques que ell els encomani. aquestes feines són molt diverses; ajudar a una tribu de Sud-Amèrica que està molt trista perquè no saben jugar, netejar el barri i dir a les famílies que ho han de mantenir net, sembrar arbres al boscos cremats, fer una representació per als ancians del barri, etc..

 

            Però ¡Alerta!, el que sempre diu en Max és que ser un bon explorador començaper un mateix. Per això, els exploradors grans (Monitors) cuiden que els petits exploradors tenguin uns bons hàbits; l'explorador és net, ordenat, amic dels altres, cuidador de les seves coses i les del grup, xerra correctament amb els companys i els exploradors grans, participa en les activitats i jocs, etc. són premises que un bon explorador ha de cumplir en tot moment.

 

            En Max es comunica constantment amb el grup i els va encarregant diferents missions al mateix temps que indica les pautes que ha d'anar cumplint el grup d'exploradors; per exemple, si el grup no va be, Max ordena que el grup necessita una revisió i els monitors s'encarreguen de fer cumplir el que diu en Max.

 

            En Max fa una visita anual als exploradors, conèixer la situació de les meissions que els ha encarregat. el dia assenyalat per a la venguda d'en Max s'anomena "El dia de l'explorador".

 

            En Max va donar nom d'ocells als exploradors perquè:

            - Els ocells són lliures com els exploradors.

            - Els ocells viatgen sense fronteres com els exploradors.

            - Els ocells estimen la natura perquè la seva vida depèn d'ella, com els exploradors.

 

            - 6 anys: ROPITS.

            - 7 anys: FALCONS.

            - 8 anys: ÀGUILES.