Joc pedagògic de la 1a secció:

Max, el gran explorador

 

 Max és el Gran Explorador, es el cap de tots els exploradora i exploradores que hi ha a la terra. S'encarrega de coordinar tota una sèrie de accions en defensa de la natura, el barri i la família. 

 

El Club d'Esplai Jovent, a la seva primera etapa (que va dels 5 cls 8 anys) té l'honor d'haber estat triat per en Max com a entitat col·laboradora. Els infants més petits de l'esplai tenen la missió d'ajudar al Gran Explorador en totes les feines que ell els hi encarregui. Com per exemple: ajudar a pobles en perill o que necessiten ajuda, fer net el nostre barri i promoure que sempre estigui net, fer cura i protegir la natura, conéixer el barri a on vivim, etc. 

 

Max sempre diu, ser un bon explorador comença per un mateix i aquest és el lema de la secció. Per aixó, els grans exploradors (monitors/es) han de vigilar i guiar als petits exploradors cap a uns bons hàbits. Per tant, un bon explorador és: net, ordenat, amic de tothom, té cura de les seves coses i de les del seu grup, respecta a tothom, participa en activitats i jocs, etc. 

 

Max es comunica constantment amb els grups mitjançant cartes, telèfon, vídeo, etc. per encarregar-lis diverses missions a la vergada que algunes pautes que han de seguir com a exploradors. 

 

Els noms dels grups de cada edat són: 

 

PETITS ROPITS (5 anys)

ROPITS (6 anys)

FALCONS (7 anys)

ÀGUILES (8 anys)